Over Theaterschool Mangrove

In augustus 2019 openden wij officieel onze deuren! De theaterschool is ontstaan vanuit het professionele gezelschap Theatergroep Mangrove. Bij de theatergroep maakten we al eerder grote producties met jongeren onder de naam Jeugdproductiehuis Mangrove, maar met de opening van de theaterschool komt een droom uit van artistiek leider Annemieke Elstak-van der Linde. Zij wil een plek creëren waar iedereen van jong tot oud en van elk niveau welkom is om ervaring op te doen, om te leren en zich te ontwikkelen in het vak. 

 

We kijken naar jouw persoonlijke talent en we willen dat zo goed mogelijk tot zijn recht laten komen. Daarom hoef je bij ons nooit auditie te doen. Wij kijken naar waar jíj goed in bent en verplichten je niet te auditeren om te kijken of jij wel past en goed genoeg bent voor een rol die wij voor ogen hebben. Bij Mangrove werken we dan ook niet met hoofd- en bijrollen. Iedereen heeft een groot aandeel in de productie en krijgt de kans om te stralen op het toneel.

 

Alle lesgroepen van Mangrove werken naar een grote voorstelling toe die meerdere keren wordt gespeeld aan het einde van het seizoen. In de 9-12 voorstellingen spelen bijna altijd gastacteurs mee. Dat zijn professionele acteurs die de volwassenenrollen in de voorstellingen spelen. Zij ondersteunen de spelers in hun productie, want zij zijn natuurlijk de sterren. 

 

Bij Theaterschool Mangrove bieden we lestrajecten aan voor verschillende leeftijdsgroepen, met ieder een eigen stijl. Zo kom je als je langer bij ons blijft in aanraking met allerlei verschillende vormen van theater. De school is nauw verbonden met de theatergroep. We maken cross-overs, dat betekent dat we producties maken waarin professionele acteurs met amateurspelers samenwerken. Via Theaterschool Mangrove zou het dus kunnen dat je ook ooit in één van de voorstellingen van Theatergroep Mangrove gaat spelen.

 

Ook voor professionals uit het vak is het volgen van een cursus bij Theaterschool Mangrove een goede plek om hun talent verder te ontwikkelen en tegelijkertijd kennis te maken met met de stijl en makers van Theatergroep Mangrove.